Robótki, szycie i inne dzieła rąk

ciasta

  • czwartek, 10 lutego 2011
  • sobota, 01 stycznia 2011
    • lambada biszkopt

      4 jajka, 1 szklanka cukru, 1 szklanka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
      Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę pszenna, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Wymieszać i piec ok 30 minut.


      Masa I:
      1 litr soku pomarańczowego, 2 budynie waniliowe bez cukru Z litra soku odlać 3/4 szklanki i nasączyć biszkopt. Z pozostałej odlać 1/2 szklanki i rozmieszać w nim budyń, pozostały sok zagotować. ugotować budyń i gorącą masę wyłożyć na biszkopt. Pozostawić do wystudzenia.

       MASA II:
      1/2 litra śmietany 22% lub 30 % (czasem mieszam różne śmietany i też wychodzi) 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/2 szklance gorącej wody (pozostawić do wystudzenia) Śmietanę ubić z cukrem, dodać ostudzoną żelatynę, chwilę zmiksować i wyłożyć na masę I. Posypać czekoladą startą lub  granulowanym kakao.

      Przepis z internetu.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      lbaczynska
      Czas publikacji:
      sobota, 01 stycznia 2011 10:48

Kalendarz

Październik 2017

Pn Wt Śr Cz Pt So Nd
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Autorzy

Kanał informacyjny