Robótki, szycie i inne dzieła r±k

ciasta

  • czwartek, 10 lutego 2011
  • sobota, 01 stycznia 2011
    • lambada biszkopt

      4 jajka, 1 szklanka cukru, 1 szklanka m±ki pszennej, 1 łyżka m±ki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
      Jajka ubić z cukrem, dodać m±kę pszenna, m±kę ziemniaczan± i proszek do pieczenia. Wymieszać i piec ok 30 minut.


      Masa I:
      1 litr soku pomarańczowego, 2 budynie waniliowe bez cukru Z litra soku odlać 3/4 szklanki i nas±czyć biszkopt. Z pozostałej odlać 1/2 szklanki i rozmieszać w nim budyń, pozostały sok zagotować. ugotować budyń i gor±c± masę wyłożyć na biszkopt. Pozostawić do wystudzenia.

       MASA II:
      1/2 litra ¶mietany 22% lub 30 % (czasem mieszam różne ¶mietany i też wychodzi) 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny rozpu¶cić w 1/2 szklance gor±cej wody (pozostawić do wystudzenia) ¦mietanę ubić z cukrem, dodać ostudzon± żelatynę, chwilę zmiksować i wyłożyć na masę I. Posypać czekolad± start± lub  granulowanym kakao.

      Przepis z internetu.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      Kategoria:
      Autor(ka):
      lbaczynska
      Czas publikacji:
      sobota, 01 stycznia 2011 10:48

Kalendarz

Sierpień 2017

Pn Wt ¦r Cz Pt So Nd
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Autorzy

Kanał informacyjny